utorak, 11. rujna 2012.

STRESS MANAGMENT



STRESS MANAGMENT, kompleksna formula B vitamina obogaćena vitaminom C i magnezijem, neophodna je za normalno funkcioniranje metabolizma i živčanog sustava.



Prikaz kutije pripravka Stress managment


                                                               
B vitamini  su uključeni u gotovo sve važne procese u organizmu, a kako ih tijelo nema mogućnosti uskladištiti, potrebno ih je osigurati putem hrane i nadopuna. Manjak vitamina B prisutan je kod znatnog dijela stanovništva, a posebno su ugrožene osobe kod kojih je, zbog poremećene crijevne flore (disbioza), upalnih bolesti crijeva ili bolesti metabolizma (dijabetes), smanjeno upijanje vitamina B u krvotok.


Posebnu ulogu B vitamini imaju u stanjima stresa. Naši živci i naš mozak jednostavno vole B vitamine! Oni se brinu za našu mentalnu budnost, imaju utjecaj na bezbroj procesa u mozgu, a utjecaj imaju na metabolizam ugljikohidrata koji za moždane stanice predstavljaju glavni izvor energije. 

Pomanjkanje B vitamina može uzrokovati promjene u umnim sposobnostima (slabljenje pamćenja), glavobolju, poremećaje sna, osjećaj napetosti i tjeskobe, te razdražjivost. Velike količine B vitamina korisne su u borbi protiv povišenog kolesterola u krvi (LDL kolesterol) i smanjenju aterosklerotskih naslaga na krvnim žilama. 

Učinkovit je unos većih doza B vitamina i kod osoba koje pate od migrene i jakih glavobolja, te kod Alzheimerove bolesti. B vitamini se, uz neke antioksidanse, navode kao najzaslužniji u obnavljanju moždanih djelatnosti i bržeg oporavka nakon moždanog udara. 
Uz veće količine vitamina B oporavak je uspješniji, a stvaranje novih krvnih žila u stradalim područjima izraženije.

Vitamin B3 (niacin, niacinamid) ima vrlo važnu ulogu u procesima stvaranja energije iz ugljikohidrata. Nužan je za normalno funkcioniranje probavnih organa, živčanog sustava i kože, te za sintezu hormona. Olakšava i potiče cirkulaciju te pomaže u regulaciji povišenog krvnog tlaka. Nužan je u regulaciji kolesterola i triglicerida. Pokazuje se korisnim kod problema akni, osteoartritisa, dismenoreje, krvožilnih bolesti, nervnih poremećaja, dijabetesa i multiple skleroze.

Vitamin B4 (folna kiselina, novo ime B11) neophodna je za stanični rast i replikaciju, jer sudjeluje u sintezi DNK i RNK. Ona tkiva koja brzo rastu ili trebaju brzu regeneraciju (fetus, crvena krvna zrnca, imuno-stanice) imaju veće potrebe za ovim vitaminom. Koristi se kod liječenja anemije jer poboljšava apsorpciju željeza. Dokazana je važna uloga folne kiseline u prevenciji maligniteta grlića maternice i kolona.

Vitamin B5 (pantotenska kiselina, kalcij-pantotenat) sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata, proteina i masti. Pospješuje razvoj epiderme te sudjeluje u rastu kose i njezinoj pigmentaciji. Ovaj je vitamin nužan za normalno funkcioniranje nadbubrežnih žlijezda.

Vitamin B6 (piridoksin) ovaj je vitamin uključen u bezbroj enzimskih reakcija nužnih za život. Povezan je s hormonskim zdravljem žena, prevencijom dijabetesa, srčanih bolesti, demencije, artritisa. Posebno je važan za obranu od infekcija, kod upalnih procesa, za prevenciju stvaranja bubrežnih kamenaca i kožne bolesti. Važan je za proizvodnju serotonina, čime doprinosi zdravlju živčanog sustava.

Vitamin B7 (biotin, vitamin H) uključen je u metabolizam proteina, masti i ugljikohidrata. Dobrobiti su brojne, pa tako koristi u ublažavanju mišićnih bolova, liječenju čelavosti, za jačanje noktiju i kose, smanjuje pojavu sijede kose itd.

Vitamin B8 (kolin) esencijalni nutrijent za razvoj mozga fetusa, razvoj memorije i intelektualnih sposobnosti. Pomaže pri stvaranju mijelina - zaštitne opne stanica živaca i mozga. Koristi kod održanja zdravlja srca, jer smanjuje razinu LDL kolesterola, smanjuje taloženje masnih tvari na stjenke krvnih žila, opušta krvne žile i smanjuje krvni tlak.

Vitamin B9 (inozitol) lipotropik koji kao i kolin pospješuje razgradnju masti. Opušta živčani sustav, doprinosi normalizaciji sna, koristi kod neuropatije, potištenosti.

Vitamin B10 (PABA, para-aminobenzojeva kiselina) potrebna je za sintezu folne kiseline, pa stoga koristi i za zdravlje ženskog hormonskog sustava. Velika je pomoć u menopauzi te kod autoimunih bolesti, poput skleroderme i tiroiditisa. Štiti kožu od opeklina.

Vitamin B12 (cijanokobalamin) nužan je za sintezu bjelančevina i proizvodnju eritrocita. Pospješuje rast, obnavlja živčani sustav, smanjuje razdražljivost te poboljšava koncentraciju. Važan je nutrijent u terapiji perniciozne anemije. Koristi kod infekcija i nesanice, a važan je i za zdravlje krvožilnog sustava.



106,67 kn
80,00 kn
Cijena s popustom



Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 



Nema komentara:

Objavi komentar