srijeda, 12. rujna 2012.

Digestive enzymes


Ljudsko zdravlje ne ovisi samo o unosu hrane već ponajprije o njezinom iskorištenju, a za to nam služe brojni enzimi. Ljudsko tijelo koristi preko 3000 različitih enzima koji ubrzavaju kemijske reakcije i štede našu energiju. Enzimi nisu potrebni samo za probavu. Oni su katalizatori koji tijelu omogućavaju da diše, da se regenerira, razmnožava, raste, da se brani ...

Proizvod Digestive enzymes sadrži kompletni spektar enzima za razgradnju masti, ugljikohidrata i proteina čime doprinosi čišćenju tankog crijeva od neprobavljenih dijelova hrane koji inače uzrokuju procese trulenja, nakupljanje plinova i štetnih mikroorganizama, te probavne poremećaje koje iz toga proizlaze.

Enzimi su tvari koje pomažu odvijanje kemijskih procesa u organizmu, zbog čega ih se naziva i biokatalizatorima. Bjelančevine, masti i ugljikohidrati se dijeljenjem pod utjecajem probavnih enzima razlažu na aminokiseline, masne kiseline i jednostavne šećere, koji su veličinom prikladni za resorpciju i iskorištavanje u ljudskom tijelu.
Probava započinje još u usnoj šupljini djelovanjem alfa-amilaze (ptijalin) na molekule škroba. Hrana se u želucu omekšava djelovanjem želučane kiseline (HC1), a u takvoj se kiseloj sredini aktivira i enzim pepsin koji pospješuje razlaganje makromolekula bjelančevina na aminokiseline. Gušterača luči mješavinu najvažnijih enzima za probavu bjelančevina, masti i ugljikohidrata. Složene molekule ugljikohidrata (škroba i glikogena) razgrađuju se pod djelovanjem amilaze, laktaze i saharaze na jednostavne šećere. Njihovom daljnjom razgradnjom do ugljičnog dioksida i vode oslobađa se energija nužna za životne procese.

Žučne kiseline nužne su za probavu i resorpciju masti, kao i enzimi lipaze. Tako razgrađene molekule mogu se s vodom, vitaminima i elektrolitima lako resorbirati u crijevu. Zdravlje probavnog sustava je ključ za postizanje sveukupnog zdravlja organizma. Koliko je dobra naša probava toliko ćemo imati energije, a o tome ovisi i stanje duha i tijela, ali i naša dugovječnost. Probavne smetnje javljaju se u svim dobnim skupinama. Ozbiljniji poremećaji nastaju kao rezultat manjka ili viška želučane kiseline, manjka probavnih enzima, loše resorpcije u crijevu te konzumiranja hrane koja nadražuje probavni sustav. 


Najčešći problemi vezani uz zdravlje probavnog sustava su loša probava, crijevne zaraze, nadimanje i upale (sindrom iritabilnog kolona, ulcerozni kolitis, gastritis, Chronova bolest), nepravilno pražnjenje crijeva (zatvor, proljev) itd. 

Pankreatin je prirodna mješavina enzima lipaza za razgradnju masti, proteaza za razgradnju proteina, te amilaza za razgradnju ugljikohidrata. Drugi važan enzim, pepsin, služi za razgradnju proteina a djeluje isključivo u kiseloj sredini želuca, a može razgraditi bilo koji protein.

Betain - hidroklorid u ovom preparatu osigurava kiselu sredinu za njegovu aktivnost. Ovaj preparat karakterizira i dodatak mješavine proteaza, bromelaina i papaina, koji djeluju i u alkalnoj sredini tankog crijeva, a koji razgradnju proteina u tankom crijevu potpuno dovršavaju. 

Diastaza je naziv za grupu animalnih enzima poznatih i kao amilaze. Važnost ovih enzima je pospješenje digestije ugljikohidrata, čime možemo spriječiti konstipaciju, nesanicu, glavobolje, flatulenciju i druge probleme koji su posljedica fermentacije neprobavljenih ugljikohidrata u crijevima. Pankreatin sadržava i lipaze - enzime za razgradnju masti. Osobe sa nedostatkom lipaza imaju tendenciju povećanim razinama kolesterola i triglicerida, problem u gubljenju viška kilograma, a sve zajedno vodi prema većoj incidenciji srčanih bolesti. Digestive enzymes sadržavaju i kurkumu čiji je aktivni sastojak kurkumin odlično sredstvo protiv grčeva, želučane nervoze, potiče protok žuči te sprječava upalna oštećenja sluzi kože koja dovode do razvoja gastritisa i čira. Glutaminska kiselina je zaštitnik jetre, jer pomaže u uklanjanju amonijaka, a vrlo je dobra hrana za mozak.

Doziranje:
2x1 tableta uz obrok ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje: 100 tableta

Sastojci

  • pankreatin 75mg
  • pepsin 17mg
  • betain HCl 10mg
  • dijastaza 10mg
  • papain 5mg
  • glutaminska kiselina 25mg
  • kurkuma (Curcuma longa) 37mg
  • sjeme komorača (Foeniculum vulgure) 75mg
  • bromelain 12mg
  • proteaza 7mg

173,33 kn
130,00 kn 
Cijena s popustom


Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 

Nema komentara:

Objavi komentar